Pedro Gómez

Pedro Gómez

Intervención de Pep Lluis Grau

Una novel·la de conflictes.
Joan Palanques, l'amic del protagonista, té en la novel·la un paper secundari, però necessari per a destacar elements contradictoris, els quals reforcen els arguments de l'autor en esta trama de conflictes:
1. El protagonista assumix el risc de connectar amb una organització sectària amb molts dubtes i pressionat per la seua actitud conflictiva i poc responsable enfront de la víctima. Joan, al contrari, s'oferix sense cap condicionament i sense esperar cap contrapartida.
2. En la novel·la se succeïxen diverses relacions afectives entre persones de distint sexe (bàsicament la del protagonista amb la víctima i les dels integrants de la secta, entre ells i amb el protagonista) estan totes elles viciades. No obstant això, l'única que es mostra sincera i neta és l'homosexual de Joan i la seua parella. Normalitat en la diferència.
3. El conflicte també es dóna en el llenguatge. La comunicació entre els membres de la secta i la del protagonista amb ells, en castellà, és mentider, pura representació. I, no obstant això, junt amb ells, s'entremesclen les conversacions en català, sense traducció, en pla d'igualtat, entre els catalanoparlants. Normalitat en la diferència.
Pregunta:
Ens pots resumir la diversitat de conflictes que es presenten en la novel·la?

No hay comentarios:

Publicar un comentario